14May

Portrait of a City 4!

English text follows*

Ο YEU Kύπρου με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι η σειρά καλλιτεχνικών εργαστηριών “Portrait of a City” ξανάρχεται στη Λευκωσία, πιο πρωτότυπη από ποτέ! Σκοπός μας είναι να φέρουμε κοντά νέους από όλη την Κύπρο για να εξερευνήσουν το θέμα της ταυτότητας μέσα από διάφορες τέχνες και κυρίως μέσα από μορφές τέχνης που δεν είναι τόσο ευρέως διαδεδομένες στο νησί. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα φεστιβάλ τεχνών και δημιουργικότητας μέσα από το οποίο οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία με βασικό άξονα τη θεματική της “ταυτότητας” να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικά εργαστήρια με τα οποία να έρθουν σε επαφή με βασικά στοιχεία από διάφορα είδη τεχνών. Στόχος των δημιουργιών θα είναι η σκιαγράφηση του πολυπολιτισμικού πορτραίτου της πόλης με σκοπό την αποδοχή της ποικιλομορφίας. Σχεδόν όλα μας τα εργαστήρια πραγματοποιούνται εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης της Λευκωσίας. Όλα τα εργαστήρια θα προσφέρονται στους νέους ΔΩΡΕΑΝ.

Για εγγραφή στα εργαστήρια, ακολουθήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1Rc_pwRZSU2PsAQD4HFEhzQWxi6xH1-kuI5YcN_gL1Y0/edit

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό παρακαλούμε όπως τις προκρατήσετε έγκαιρα.
Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων θα προσφέρονται σνακ και ποτά.
Στο τέλος των εργαστηρίων θα δίνεται πιστοποιητικό συμμετοχής.

Το Φεστιβάλ θα εστιάζεται στα εξής εργαστήρια:

Σάββατο, 13 Μαΐου

10.00-12.00 Εργαστήρι Ξιφασκίας από τον κύριο Madan Singh στο πολυπροπονητήριο Ευάγγελος Φλωράκης στην Έγκωμη, το οποίο βρίσκεται πίσω από το Μακάριο Στάδιο. http://www.nicosiafencingclub.org.cy/Training.html

H χρήση του Ξίφους ήταν γνωστή από την προϊστορική εποχή, αλλά η ξιφασκία, σαν οργανωμένο άθλημα, εμφανίστηκε περί τα τέλη του 19ου αιώνα. Με την αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων το 1896, η Ξιφασκία έγινε Ολυμπιακό άθλημα για άνδρες, ενώ από το 1924 έγινε αποδεκτή και η ξιφασκία γυναικών. Ο προπονητής μας κύριος Madan Singh κατέχει δίπλωμα προπονητή από τον Οργανισμό Αθλητισμού της Ινδίας και από το Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής της Βουδαπέστης, όπου φοίτησε στη σχολή προπονητών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Στην αθλητική του καριέρα, ο Madan Singh έχει διακριθεί σε αγώνες και στα τρία όπλα της ξιφασκίας

11.00-13.00 Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά από τον κύριο Max Sheridan στο WRITE CY (Xanthis Xenierou 37
Nicosia, Cyprus)
https://www.facebook.com/writecyprus/

We all look at the world differently. On Saturday 13 May we’ll be looking at the world like writers—noticing the odd detail that can provide inspiration for a short story. We’ll also be taking a look at the very definition of a short story and how to develop concepts and observations into stories using story arc. Participants will walk away with the beginnings of a creative piece they can develop into a short story on their own. The instructor will be available for follow-up discussions/meetings.

Max has taught short fiction and storytelling workshops at European University Cyprus, the English School, the American Academy in Nicosia, the King Richard School in Larnaca, Elenion Nursery School, and at the Bank of Cyprus Cultural Foundation’s Book Me Festival. From 2005-2007, Max wrote features for the Cyprus Mail. His short fiction has appeared in a number of publications in the US, UK and elsewhere. He’s the director of Write CY and co-director of Storyline Creatives, where he helps other people tell their stories.

15.00-16.30 Εργαστήρι Ζωγραφικής σε Κεραμικό από το Εργαστήρι Έτσι κι Αλλιώς Χειροτεχνήματα (Λεύκωνος 33, Λευκωσία)
https://www.facebook.com/etsikialliosxeirotehnimata/

Αυτό το εργαστήρι απευθύνεται σε όλους, ακόμα κι αν δεν έχετε ιδιαίτερο ταλέντο στη ζωγραφική. Μαζί θα δημιουργήσουμε πάνω σε κεραμεικό με ελεύθερο σχέδιο. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας τα δημιουργήματά σας!

16.30-18.30 Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής στα Ελληνικά από την κυρία Ελένη Ξένου στο WRITE CY ( Xanthis Xenierou 37
Nicosia, Cyprus)
https://www.facebook.com/writecyprus/

Για να μάθει κανείς να εκφράζεται μέσα από την δημιουργική γραφή πρέπει πρώτα να μάθει να εμπιστεύεται την φαντασία του, τη παρατηρητικότητα του, την μνήμη και τα βιώματα του. Σ’αυτό το τρίωρο εργαστήρι που πραγματοποιεί η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελένη Ξένου μέσα από μια σειρά ασκήσεων
Θα εξερευνήσουμε όλες αυτές τις παραμέτρους με στόχο να ανακαλύψει ο καθένας την δική του «συγγραφική» φωνή και οπτική γωνία. Και το πιο σημαντικό θα μάθουμε πώς να απελευθερώνουμε τον εαυτό μας ώστε να κοιτάμε μέσα από ένα λογοτεχνικό βλέμμα.
Γιατί πάνω από όλα η δημιουργική γραφή είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας όπου ο καθενας μπορεί να ανακαλύψει τί πραγματικά ξέρει για τον εαυτό του, για τον κόσμο, και για την θέση του στον κόσμο.

H Eλένη Ξένου eργάστηκε σαν δημοσιογράφος στα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα της Κύπρου. Έχει διατελέσει διευθύντρια σύνταξης μηναίων περιοδικών καθώς και του εβδομαδιαίου περιοδικού τέχνης Yστερόγραφο. Εχει ειδικευτεί στο τομέα των συνεντεύξεων με προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου και έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο για να συναντήσει σπουδαίους συγγραφείς (Πάολο Κοέλο, Ιζαμπέλ Αλιέντε, Έτγκαρ Κέρετ). Σήμερα εργάζεται σαν freelancer δημοσιογράφος, κειμενογράφος και σεναριογράφος. Διατηρεί δική της στήλη στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» καθώς επίσης και δική της ιστοσελίδα elenixenou.comόπου φιλοξενεί συνεντεύξεις, ημερολόγια από τα ταξίδια της και στήλες. Το 2012 εκδωσε μια συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο «ΥΓ. Γεννήθηκα έναν Απρίλη» και το 2014 έγραψε τον θεατρικό μονόλογο «Ο Θάνατος του Μπάχ». Σήμερα συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Χριστόφορο Ροδίτη για την παραγωγή ντοκιμαντέρ κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου καθώς και ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.

18.45- Nicosia Street Quest Event- Παιχνίδι “Οι Γρίφοι της Λευκωσίας”
Σημείο Εκκίνησης: CVAR / Severis Foundation, (285 Ermou Street, Nicosia, Cyprus)

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙ «ΓΡΙΦΟΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ» – ΟΔΗΓΙΕΣ

Στο χώρο εγγραφής (Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας της Ρίτας Σεβέρη), το κάθε άτομο ή η κάθε ομάδα που θα πάρει μέρος, θα παραλάβει χαρτί με τις 20 ερωτήσεις, όπως και ένα ηλεκτρονικό τσιπ (SportIdent Card). Επίσης θα δοθεί χάρτης στον οποίο θα φαίνονται η αφετηρία και το τέρμα όπως και οι 20 αριθμημένες τοποθεσίες (θέσεις/κλειδιά) στην πόλη για τις οποίες αναφέρονται οι ερωτήσεις. Μόνο ένας χάρτης θα δοθεί στην κάθε ομάδα έτσι ώστε όλα τα μέλη της να παραμείνουν μαζί καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ομάδες μπορούν να είναι από δυο, τρία ή τέσσερα άτομα. Παιδιά κάτω των 12 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται. Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν προσωπική ευθύνη για τη δική τους ασφάλεια. Μαζί σας φέρτε μολύβι ή στυλό για να γράψετε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις. Οι απαντήσεις να μπουν στο σωστό κουτί που είναι η ερώτηση. Στην αφετηρία όταν σαν δοθεί το ηλεκτρονικό τσιπ θα πρέπει πρώτα να το ενεργοποιήσετε βάζοντας το στο δέκτη που γραφεί CLEAR. Μετά βάζετε το τσιπ στο κουτί που γράφει START και ξεκινά το χρονόμετρο του τσιπ. Τότε σας δίνετε ο χάρτης και ξεκινά το παιχνίδι! Από αυτή τη στιγμή έχετε 60 λεπτά (μία ώρα) για να βρείτε τις απαντήσεις όσες περισσότερες από τις 20 θέσεις/κλειδια που φαίνονται στον χάρτη. Κάθε ερώτηση κερδίζει 10, 20 ή 30 πόντους. Θέσεις κλειδιά που ευρίσκονται μακριά από την αφετηρία κερδίζουν περισσότερους πόντους από αυτά που βρίσκονται κοντά. Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις μπορούν να δοθούν με οποιαδήποτε σειρά επιθυμείτε, για αυτό θα πρέπει να αποφασίσετε την πορεία σας έτσι ώστε να εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Θα ΠΡΕΠΕΙ να επιστρέψετε πίσω μέσα στα πλαίσια του χρόνου που σας έχει δοθεί δηλ. 60 λεπτά, διαφορετικά θα χάσετε 20 πόντους για κάθε λεπτό καθυστέρησης (δηλ. 1 πόντο κάθε τρία δευτερόλεπτα) Στην επιστροφή sστο σημείο εγγραφής θα πρέπει να βάλετε το ηλεκτρονικό τσιπ στον δέκτη που γράφει FINISH για να καταγραφεί ο χρόνος που έχετε χρησιμοποιήσει και να υπολογιστούν τα αποτελέσματα. Να θυμάστε τα εξής: Όταν περπατάτε στην πόλη να έχετε πάντοτε τον αντίχειρα σας στον χάρτη στο σημείο του χάρτη στο οποίο ευρίσκεστε. Αν σε κάποια περίπτωση έχετε αποπροσανατολιστεί, τότε επιστρέψετε πίσω σε σημείο που αναγνωρίζεται στο χάρτη και ξεκινάτε πάλι. Δύσκολα μπορεί να γίνει αυτό, αλλά σε περίπτωση που έχετε πλήρως αποπροσανατολιστεί, περπατήσατε προς τα τείχη μέχρι την Πύλη Αμμοχώστου και επιστρέψετε πίσω στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας.

Κυριακή, 14 Μαΐου

10.30-12.00 Εργαστήρι Nicosia Mandala από τη Melissa Hekkers στα γραφεία του YEU Cyprus
https://www.facebook.com/yeucyprus/

Αυτό το εργαστήρι μίας και μισής ώρας προσφέρει στους συμμετέχοντες μια εικόνα για το πώς έγινε το βιβλίο για τη ζωγραφική “My Nicosia Mandala”, πόσο πρωτότυπα δημιουργήθηκε το Nicosia Mandala, τι αντιπροσωπεύουν τα Mandalas και πώς συμβάλλει στην ιστορία της παλιάς πόλης της Λευκωσίας αυτό το μοναδικό βιβλίο ζωγραφικής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χρωματίσουν το δικό τους Λευκωσία Μαντάλα, καθώς επίσης και να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό μαντάλα, με το δικό τους χέρι.

Melissa Hekkers was born in Belgium, and since 2004 she has been living and working in Cyprus. Melissa is a freelance journalist, columnist and features writer for local newspapers and other magazines and online platforms. Her written work focuses mainly on the arts and culture as well as human interest stories and also indulges in travel writing when travelling. In 2007 she published her first children’s book in both English and Greek entitled CROCODILE, which won the Cyprus State Illustration Award of the same year. In 2012, she launched her second children’s book FLYING ACROSS READ SKIES (English and Greek), an experimental approach to literature, for which she was nominated for the Cyprus State Literary award. A year later she diverted from writing for children and published her first poetry book COME-FORTH. In 2014, her third children’s book PUPA (Greek and English) was very well received. Last year, she released ‘My Nicosia Mandala Colouring book’ which has noted great sucess across the island. Her work can be viewed at melissahekkers.com.

14.30-17.00 Εικαστικός Περίπατος και εργαστήρι από το εργαστήρι Βόλτα σε συνεργασία με τη Σουζάνα Πετρή
Αφετηρία: εργαστήριο κεραμικής Souzana Petri Crafts (οδός Έρμου , 1016, Λευκωσία)

Ανακάλυψε τις ιδιότητες του πυλού μέσα απο μια διαδραστική βόλτα! Εξερεύνησε τις υφές και την δόμηση της παλιάς πόλης, ακολουθώντας με τον πυλό σου τα σημεία του χάρτη και αποτύπωσε με την ομάδα σου την εμπειρία αυτή δημιουργόντας ενα τρισδιάστατο έργο. Παρατήρησε και άφησε τη φαντασία και τη σκέψη σου ελεύθερη να «περπατήσει» τα δρομάκια της παλιάς πόλης.
Βόλτα: Η ‘Βόλτα’ είναι ενα εικαστικό εργαστήρι που στηρίζεται στην παρατήρηση , προσέγγιση και μελέτη του κόσμου που κρύβεται στον Αστικό ‘θόρυβο-παλμό’ της Εντός των Τειχών Πόλης της ελεύθερης Λευκωσίας και μπορεί να φανερωθεί στα πλαίσια μιας βόλτας (ενός εικαστικού
περιπάτου). Το εργαστήρι θέτει ως πρώτες ύλες τις εντυπώσεις, παρατηρήσεις και ονειροπολήσεις, όλα συντονισμένα σε εικαστικές χαρτογραφήσεις. Η κάθε χαρτογράφηση βασίζεται σε συγκεκριμένο δρομολόγιο όπου το παιδί θα έχει την ευκαιρία να εισαχθεί σε μορφές δημιουργικής προσέγγισης και έκφρασης γύρω από θέματα ιστορικής / πολιτιστικής σημασίας, ομαδικής συνεργασίας,πειραματισμού και μελέτης.

Η Σουζάνα Πετρή γεννήθηκε το 1992 στο Στρόβολο και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Brighton της Αγγλίας από τον κλάδο 3d Design and Crafts με ειδίκευση στην κεραμική και μεταλλουργία. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Μετά το τέλος των σπουδών της διακρίθηκε με το student award απο την εταιρία Potclays το οποίο της έδωσε την ευκαιρία να λάβει μέρος για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Art in Clay Festival(Hattfield, Αγγλία). Επίσης επιλέχτηκε ως μια απο τους 10 καλύτερους απόφοιτους κεραμικής το 2015 από την Bevere Gallery(Worcester,Αγγλία) λαμβάνοντας μέρος σε ομαδική έκθεση. Μετά την καλλιτεχνική της φιλοξενία στο κολλέγιο Castilla la Mancha στο Talavera της Ισπανίας επέστρεψε στην Κύπρο διοργανώνοντας εργαστήρια τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια εκπαίδευση καθώς και ερευνητικά εργαστήρια σε συνεργασία με τον όμιλο αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πρόσφατα έχει ανοίξει το δικό της εργαστήριο στην οδό Ερμού 272H όπου και παραδίδονται μαθήματα κεραμικής.

17.30-18.30 «Χοροθεραπεία» με την Άννα Φινέσσι στο Πάρκο δίπλα από την Πύλη Αμμοχώστου (σημείο συνάντησης: Πύλη Αμμοχώστου)

Μέσα από τη μουσική και την κίνηση, μπαίνουμε σε μια δημιουργική διαδικασία η οποία μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα μέσα στο σώμα, τη ψυχή και το μυαλό μας. Δε χρειάζεται να είσαι χορευτής ή να έχεις χορευτικές ικανότητες, απλά χρειάζεται να είσαι ο εαυτός σου. «Όταν αρχίζουμε να μετατρέπουμε το ‘δεν μπορώ’ σε ‘μπορώ’, μέσα από το δικό μας ρυθμό, τότε είναι που συμβαίνει η αλλαγή, και ο χορός γίνεται θεραπεία. Γιατί είναι θεραπεία; Επειδή λέω ‘έχω την ευκαιρία να νιώθω καλύτερα’.» (Maria Fux, ιδρύτρια της μεθόδου χοροθεραπείας)

————————–

Dear friends,

It is with great pleasure for YEU Cyprus to announce that the series of artistic workshops “Portrait of a City” comes back to Nicosia, with very innovative options!

Our aim is to bring together young people from all over Cyprus to explore the issue of identity through various arts and especially through art forms that are not as widespread on the island . It is basically a festival of arts and creativity through which young people have the opportunity to explore ” identity “, to participate in artistic workshops and come into contact with key elements from various art forms . Then , armed with the skills participants will be invited to create their own material inspired by the multifaceted identity of the city . The purpose of creation is to outline the multicultural portrait of the city towards the acceptance of diversity.

Almost all of our workshops are taking place in the old town of Nicosia. There is NO PARTICIPATION FEE in our workshops.

Snacks and drinks will be offered during the workshops. A certificate of participation will be given to all the participants of each workshop.

To register to our workshops please follow the link below:
https://docs.google.com/forms/d/1Rc_pwRZSU2PsAQD4HFEhzQWxi6xH1-kuI5YcN_gL1Y0/edit
There are limited places so please register ASAP.

The festival will focuses on the following workshops :

Saturday, 13th Μay

10.00-12.00 Fencing Workshop by mr. Madan Singh at Poliproponitirio Evaggelos Florakis in Engomi, next to Macarios Stadium.
http://www.nicosiafencingclub.org.cy/Training.html

The use of the Shifu was known since the prehistoric era, but fencing, as an organized sport, appeared around the end of the 19th century. With the revival of the Olympic Games in 1896, Fencing became an Olympic sport for men, and since 1924 women’s fencing has also been accepted. Our coach Madan Singh holds a trainer’s diploma from the Indian Sports Organization and from the University of Physical Education in Budapest, where he attended the coaching faculty of the International Fencing Federation. In his athletic career, Madan Singh has been distinguished in racing on all three weapons of fencing

11.00-13.00 Creative Writing Workshop in English by mr. Max Sheridan at WRITE CY ( Xanthis Xenierou 37
Nicosia, Cyprus)
https://www.facebook.com/writecyprus/

We all look at the world differently. On Saturday 13 May we’ll be looking at the world like writers—noticing the odd detail that can provide inspiration for a short story. We’ll also be taking a look at the very definition of a short story and how to develop concepts and observations into stories using story arc. Participants will walk away with the beginnings of a creative piece they can develop into a short story on their own. The instructor will be available for follow-up discussions/meetings.

Max has taught short fiction and storytelling workshops at European University Cyprus, the English School, the American Academy in Nicosia, the King Richard School in Larnaca, Elenion Nursery School, and at the Bank of Cyprus Cultural Foundation’s Book Me Festival. From 2005-2007, Max wrote features for the Cyprus Mail. His short fiction has appeared in a number of publications in the US, UK and elsewhere. He’s the director of Write CY and co-director of Storyline Creatives, where he helps other people tell their stories.

15.00-16.30 Arts Craft Workshop-painting in ceramic by Etsi ki allios (Lefkonos 33, Nicosia, Cyprus)
https://www.facebook.com/etsikialliosxeirotehnimata/

Come and create your own paintings in different ceramic items, that you can take with you at home. You don’t have to have talent, just creativity and imagination!

16.30-18.30 Creative Writing Workshop in Greek by mrs Eleni Xenou at WRITE CY ( Xanthis Xenierou 37
Nicosia, Cyprus)
https://www.facebook.com/writecyprus/

Για να μάθει κανείς να εκφράζεται μέσα από την δημιουργική γραφή πρέπει πρώτα να μάθει να εμπιστεύεται την φαντασία του, τη παρατηρητικότητα του, την μνήμη και τα βιώματα του. Σ’αυτό το τρίωρο εργαστήρι που πραγματοποιεί η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελένη Ξένου μέσα από μια σειρά ασκήσεων
Θα εξερευνήσουμε όλες αυτές τις παραμέτρους με στόχο να ανακαλύψει ο καθένας την δική του «συγγραφική» φωνή και οπτική γωνία. Και το πιο σημαντικό θα μάθουμε πώς να απελευθερώνουμε τον εαυτό μας ώστε να κοιτάμε μέσα από ένα λογοτεχνικό βλέμμα.
Γιατί πάνω από όλα η δημιουργική γραφή είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας όπου ο καθενας μπορεί να ανακαλύψει τί πραγματικά ξέρει για τον εαυτό του, για τον κόσμο, και για την θέση του στον κόσμο.

H Eλένη Ξένου eργάστηκε σαν δημοσιογράφος στα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα της Κύπρου. Έχει διατελέσει διευθύντρια σύνταξης μηναίων περιοδικών καθώς και του εβδομαδιαίου περιοδικού τέχνης Yστερόγραφο. Εχει ειδικευτεί στο τομέα των συνεντεύξεων με προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου και έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο για να συναντήσει σπουδαίους συγγραφείς (Πάολο Κοέλο, Ιζαμπέλ Αλιέντε, Έτγκαρ Κέρετ). Σήμερα εργάζεται σαν freelancer δημοσιογράφος, κειμενογράφος και σεναριογράφος. Διατηρεί δική της στήλη στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» καθώς επίσης και δική της ιστοσελίδα elenixenou.comόπου φιλοξενεί συνεντεύξεις, ημερολόγια από τα ταξίδια της και στήλες. Το 2012 εκδωσε μια συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο «ΥΓ. Γεννήθηκα έναν Απρίλη» και το 2014 έγραψε τον θεατρικό μονόλογο «Ο Θάνατος του Μπάχ». Σήμερα συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Χριστόφορο Ροδίτη για την παραγωγή ντοκιμαντέρ κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου καθώς και ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.

18.45 Nicosia Street Quest Event
Starting point: CVAR / Severis Foundation, (285 Ermou Street, Nicosia, Cyprus)

At registration will receive a question sheet along with a SPORTident electronic timing device, known as a ‘card’, which fits on your fore finger. Only one question sheet and one SPORTident ‘card’ will be given out to each individual or team taking part. You will receive a pre-marked map at the start, which will have the twenty locations points clearly marked and numbered relevant to the questions. The start and finish point is also clearly marked on the map. Only one map will be issued per individual or team. If you are a team then you should stay together and must finish TOGETHER. Teams may consist of two, three or maximum four persons. Children under twelve must be accompanied by an adult. All participants take part at their own risk. Take a pen, pencil or marker with you to the start, to write down your answers on the question sheet as you go round. Remember to write your answers CLEARLY on the question sheet in the same box as the question. At the start you will need to clear your ‘card’ and when called forward to start you should press the ‘card’ in the start control to start your timing device. You will then receive your map and you are off! You now have up to sixty minutes (one hour) to find as many of the twenty points on the map as you can and answer a question at each location. Each question is worth either ten, twenty or thirty points. The locations points furthest away have higher values than those close by. Questions can be answered in any order so it would be prudent to plan your route carefully to make the best use of your time. You MUST return to the finish within your allotted hour as there will be 1 penalty point for every 3 seconds late back over the hour (ie. 20 points per minute). At the finish you must press your ‘card’ into the finish control to stop your timing device. Return your ‘card’ and question sheet to the registration desk to download your time and calculate your score. The organsiers decisions are final.Try and keep your thumb on the point on the map where you actually are at all times. If you become a bit lost then make you way back to a place you recognize and work it out from there. You cannot go very wrong but if you do, then try and make your way to the bastion walls, follow them round keeping them on your right, till you reach Famagusta Gate and then turn left to return to CVAR.

Sunday, 14th May

10.30-12.00 Nicosia Mandala Workshop by Melissa Hekkers at YEU Cyprus offices
https://www.facebook.com/yeucyprus/

This one and a half hour workshop offers participants an insight into how of ‘My Nicosia Mandala Colouring Book’ was made, how original ‘Nicosia Mandalas’ where created, what mandalas represent, and how the history of the old town of Nicosia contributes to this unique colouring book. Participants will have the opportunity to colour in their own Nicosia Mandala as well as having a go at creating a Mandala, by hand, on their own.

Melissa Hekkers was born in Belgium, and since 2004 she has been living and working in Cyprus. Melissa is a freelance journalist, columnist and features writer for local newspapers and other magazines and online platforms. Her written work focuses mainly on the arts and culture as well as human interest stories and also indulges in travel writing when travelling. In 2007 she published her first children’s book in both English and Greek entitled CROCODILE, which won the Cyprus State Illustration Award of the same year. In 2012, she launched her second children’s book FLYING ACROSS READ SKIES (English and Greek), an experimental approach to literature, for which she was nominated for the Cyprus State Literary award. A year later she diverted from writing for children and published her first poetry book COME-FORTH. In 2014, her third children’s book PUPA (Greek and English) was very well received. Last year, she released ‘My Nicosia Mandala Colouring book’ which has noted great sucess across the island. Her work can be viewed at melissahekkers.com.

14.30-17.00 Visual walk and workshop by Volta Workshop in cooperation with Suzana Petri

Observe and leave your imagination and thought free to “walk” the streets of the old city.
Volta: Volta is a visual workshop based on observation, approach and Study of the world hidden in the Urban ‘Noise-pulse’ of the Inside City Walls of Nicosia and may be revealed in the context of a Walk). The workshop places as a raw material the impressions, observations and daydreams, all co-ordinated in visual cartoons. Each mapping is based on a specific route where the child will have the opportunity to enter into forms of creative approach and expression on issues of historical / cultural importance, team collaboration, experimentation and study.

Suzana Petri:

Suzana Petri was born in 1992 in Strovolos and grew up in Nicosia. He graduated from the University of Brighton, England, from the 3d Design and Crafts branch specializing in ceramics and metallurgy. He has taken part in exhibitions both in Cyprus and abroad. She graduated with the student award from Potclays, which gave her the opportunity to take part for the second consecutive year at the Art in Clay Festival (Hattfield, England). He was also selected as one of the top 10 ceramics graduates in 2015 by Bevere Gallery (Worcester, England) taking part in a group exhibition. After her artistic hospitality at Castilla la Mancha College in Talavera, Spain, she returned to Cyprus by organizing workshops in private and public education as well as research workshops in collaboration with the Archeology Group of the University of Cyprus. She has recently opened her own lab at 272H Ermou Street, where she also teaches ceramics.

17.30-18.30 «Dance therapy» with Anna Finessi at the park next to Famagusta Gate (meeting place: Famagusta Gate)
Through music and movement, we dive into a creative process, which makes us feel better in our bodies, souls and minds. You don’t need to be a dancer or to have specific abilities, you just need to be yourself. “When we start to convert our ‘I cannot’ in ‘I can’, with our own rythm, that’s when changes happen, and dance becomes a therapy. Why is it a therapy? Because I say ‘I change to feel better’.” (María Fux, founder of the Dancetherapy method)

Details

Start
May 14, 2017
End
May 14, 2017

Organizer

Contact Person
YEU Cyprus 27, Ezekia Papaioannou, 1075 Nicosia, Cyprus
Phone
99 573646
Website
http://info@yeucyprus.org

Venue

Address
nicosia cyprus